Новини
Интервю на Кмета на град Мартен пред DARIKNEWS


Г-н Тонев, в края сте на един 4-годишен мандат, на който ми се иска да Ви върна към началото. Какво Ви мотивира да се заемете с тази работа? Мотивира ме това, че искам да допринеса нещо за развитието на населеното място, в което съм роден и където искам да остана. 4 години минаха доста динамично, почти не ги усетих в интерес на истината. Стремежа ни, на мен и моя екип, е да превърнем Мартен в добро за живеене място с европейска визия. Предимно залагаме на най-младите. Искаме да ги изкараме от виртуалния свят и да ги вкараме в реалния, като развиваме спорта. Спорта, който беше дълги години забравен в Мартен. Имаме уникална база, която беше занемарена. Опитахме с всякакви средства, с помощта на бизнеса и приятели. Направихме две малки футболни игрища, закрити и осветени, едното го правим по проект на ПУДДОС. Възстановихме големия стадион и благодарение на община Русе направихме ремонт на съблекалните. Вече имаме отбор в А окръжна група, който радва мартенчани.

За да прочетете цялото интервю посетете сайта на радиото: DARIKNEWS
ОБЯВА ЗА ОБЩЕСТВЕН ДОСТЪП ДО СТАНОВИЩЕ НА "ПОЛИСАН" АД ПО ВЪПРОСИ И ВЪЗРАЖЕНИЯ В РЕЗУЛТАТ НА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ НА ДОВОС

На основание чл. 17, ал. 5 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда Община Русе УВЕДОМЯВА всички заинтересовани физически и юридически лица, че обявява открит обществен достъп до Становище на „Полисан“ АД по въпроси и възражения в резултат на проведено на 24.04.2015 г. в сградата на Община Русе, пл. „Свобода“ №6, ет. 1, Пленарна зала,обществено обсъжданена доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) на инвестиционно предложение:

  • Увеличение на капацитета на съществуващата инсталация за производство на гудрон и битум  от 10 хил. тона годишно до 200 хил. тона годишно по суровина в УПИ ХХ, на територията на производствената площадка, за която има издадено комплексно разрешително КР №343-НО/2008 г. на „Полисан“ АД, гр. Русе
  • Изграждане на комплекс „Хидрокрекинг“ за производство на бензин и дизелово гориво от котелни горива и тежки нефтове с капацитет по суровина 250 000 тона годишно в имот УПИ ХХII, граничещ с производствената площадка на „Полисан“ АД, гр. Русе.

Становището на „Полисан“ АД е на разположение на интересуващите се в сградата на Община Русе, гр. Русе, ул. „Олимпи Панов” №6, ет. 4, ст. 3,всеки работен ден от 8:30 до 12:00 и от 13:00 до 17:30 часа до насрочване на заседание на Експертния екологичен съвет към РИОСВ-Русе.

СТАНОВИЩЕ НА „ПОЛИСАН“ АД 

Писмени мнения, възражения и становища могат да се подават в деловодството на Община Русе и Кметство Мартен.


ПРЕПРАТКА КЪМ САЙТА НА ОБЩИНА РУСЕ: ТУК
    СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ С НАДСЛОВ „МАРТЕН – РЕКА ОТ РИТМИ” НА НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ПРОСВЕТА 1928Г.” ГРАД МАРТЕН, ФИНАНСИРАН ПО ПРОГРАМА ПРОЕКТИ В ОБЛАСТТА НА ИЗКУСТВОТО И КУЛТУРАТА ОТ БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА РУСЕ ЗА 2015.
    ПО ПРОЕКТА Е ЗАЛОЖЕНО ЗАКУПУВАНЕТО НА НАРОДНИ НОСИИ ЗА ДВЕТЕ ГРУПИ НА ДЕТСКИ ТАНЦОВ СЪСТАВ „МАРТЕНСКИ ПЪЗЕЛ” КЪМ ЧИТАЛИЩЕТО И РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ДВА КОНЦЕРТ – СПЕКТАКЪЛА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАД МАРТЕН В РАМКИТЕ НА КАЛЕНДАРНАТА ГОДИНА.

- ГОДИШНИНА ОТ ПРОМЯНА НА СТАТУТА НА НАСЕЛЕНОТО МЯСТО ОТ СЕЛО НА ГРАД
- ИЗЯВА НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ СЪСТАВИ КЪМ ЧИТАЛИЩЕТО НА СЦЕНАТА НА НФФ „ФОЛКЛОРЕН ИЗВОР” СЕЛО ЦАРЕВЕЦ ОБЩИНА СВИЩОВ, С ЦЕЛ ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ ДЕЙНОСТТА ИМ
- 5 ГОДИНИ ДЕТСКИ ТАНЦОВ СЪСТАВ „МАРТЕНСКИ ПЪЗЕЛ”
Двудневно обучение по мотивация организираха от СНЦ "Младежки глас" - Русе през почивните дни в Мартен


Източник: Радио Русе

СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ НА ОДЗ "РАЙНА КНЯГИНЯ" ГРАД МАРТЕН СЪС ЗАГЛАВИЕ "РАСТЕМ И ИГРАЕМ СРЕД ЧИСТА И ЗЕЛЕНА ПРИРОДА"
В НАЧАЛОТО НА ТАЗИ ГОДИНА ОДЗ ‘‘РАЙНА КНЯГИНЯ‘‘ ГРАД МАРТЕН УЧАСТВА В КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТИ В РАМКИТЕ НА НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА" НА ТЕМА: „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА - И A3 УЧАСТВАМ” СЛЕД РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ПРОЕКТНИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, ВЕЧЕ СА ЧАСТ ОТ ТАЗИ КАМПАНИЯ СЪС СПЕЧЕЛВАНЕ НА ПРОЕКТА СЪС ЗАГЛАВИЕ:“РАСТЕМ И ИГРАЕМ СРЕД ЧИСТА И ЗЕЛЕНА ПРИРОДА” ПРОЕКТА ЗАПОЧВА ОТ МЕСЕЦ АПРИЛ 2015 г. И ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ПРЕЗ МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2015г. СТОЙНОСТТА МУ Е 5000 / пет хиляди / лева
ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ: ТУК
СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ - ДЕН ЗА ПРОШКА - 22.02.2015


*** За да отворите фотогалерията, кликнете върху снимката по - горе!
КОЛЕДНО - НОВОГОДИШНО ТЪРЖЕСТВО


       На 28.12.2014г. в Клуб на пенсионера „Здравец“ град Мартен се проведе Коледно – новогодишно тържество, между клубовете от град Мартен и село Тетово.
       Гости на тържеството бяха: Светлана Ангелова от ПП ГЕРБ – заместник председател на Комисията по труда и социалната политика, Петинка Митева – председател на Обединения съюз на пенсионерите в България от Община Русе, Кмета на град Мартен – Димо Тонев и Кметицата на село Тетово – Невяна Атанасова.
        В поздравителната програма взеха участие, певческите групи от двата пенсионерски клуба, Танцова формация „Мартенска плетеница“ при Народно читалище „Просвета 1928г.“ град Мартен, Тея Георгиева и сурвакари от Мартен.

СЪБИРАНЕ НА ДАНЪЦИ

Данъци се събират ПОНЕДЕЛНИК И СРЯДА от 08:00Ч. ДО 12:00Ч.
Колективи от Мартен с награди от НФФ "Море от ритми" град Балчик

/

Малки и големи танцьори и певци от град Мартен показаха своите умения на сцената на Национален фолклорен фестивал „Море от ритми” , който се проведе за четвърти пореден път от 19.09. до 21.09.2014 г. в град Балчик. Участниците в самодейните състави при Народно Читалище „Просвета 1928г.” – Детски танцов състав „Мартенски пъзел”, Танцова Формация „Мартенска плетеница” и Група за обработен фолклор „Здравец” град Мартен, обединени под идеята „Пъзелът фолклор” се изявиха в няколко категории на фестивала – танцови състави, хорове, индивидуални изпълнители и клубове, които се завърнаха с четири награди от фестивала. ДТС „Мартенски пъзел” завоюва II място в категорията Обработен фолклор – Танцови състави – I възрастова група до 18г., ГОФ „Здравец” също спечели сърцата на журито и се завърна с II място в раздел Обработен фолклор – Хорове – над 18 години. Тодор Георгиев, като индивидуален изпълнител в раздел Обработен фолклор – Индивидуални изпълнения – над 18 години, завоюва почетното I място, а ТФ „Мартенска плетеница” получиха грамота за Принос в запазване на Българския фолклор. Тяхното участие се реализира с подкрепата на Община Русе и финансовата помощ на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”.

/
На сцената на фестивала

От 25 до 29 юни 2014г. Танцова формация „Мартенска плетеница” град Мартен с ръководител Мариана Ганчева взе участие в Международен фолклорен фестивал за ветерани „Слънце” град Охрид, Македония, организиран от „Играорец” – Скопие и Ансамбъл „Скопие” град Скопие. Сред участниците имаше състави от Турция, Словения, Хърватска, Македония, Румъния и други групи от България. Състава на Мартен се представи с 15 минутна блок програма от български народни танци и песни. За отлично представяне формацията получи Диплом за участие във фестивала.


На сцената на фестивала
Държавно първенство - град Шумен, 2014

На 22 юни 2014г. Хандбален клуб на град Мартен, с треньор Илко Канатов завоюва златни медали и купа на Държавното първенство за момчета – 12 години, провело се в град Шумен. За гол майстор на турнира бе провъзгласен Даниел Петров , а за най – добър разпределител Камен Кънчев от същия клуб. До победата се стигна след много оспорвани битки с отбори от цяла България. Треньорът на клуба бе горд с постижението на своите играчи, тъй като отдавна не е печелена такава престижна награда на турнир от такъв ранг.
На
В момента в град Габрово се провежда Държавно първенство по хандбал, където отборът на Мартен със същия треньор за момичета във възрастова група до 12 години се бори за престижната титла.

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ В ПОДКРЕПА НА ВЕРОНИКА

От името на инициативния комитет организирал, благотворителния концерт в подкрепа на Вероника Георгиева, искаме да изкажем благодарности към присъствалите на концерта и подкрепили морално и парично, Рони и нейното семейство. Специални благодарности, изказваме и към хората подкрепили инициативата със своето участие в програмата на концерта и към хората превели средства по дарителската сметка, които до момента не са ясни. Благотворитлната инициатива протече с пълна зала, в следствие на което събраните средства от дарителските кутии по време на концерта са в приблизителна стойност от 7000 лева. Искаме също така да пожелаем на Рони, скорошно възстановяване!